Vi ställer KRAV!
Vi med KRAV gör skillnad för djur, miljö och människa i både när och fjärran.
För några månader sedan bestämde vi oss på Stora Brännbo för att KRAV-märka vår restaurang. Detta innebär att vi har tagit ställning om att alltid sträva efter att handla ekologiskt och KRAV-märkt i mesta möjliga mån. Inte minst blir det tydligare för dig som gäst vilka varor i som är KRAV-märkta.
Som KRAV-märkt restaurang har vi tillåtelse att skriva ut KRAV-märket på skyltningen på vår buffé. På vårt certifikat som sitter upphängt i restaurangen kan du se precis vilka varor som du alltid får KRAV-märkta hos oss. Utöver dessa varor arbetar vi förstås för att så många av våra råvaror som möjligt ska vara KRAV-märkta, ekologiska och dessutom gärna närproducerade.
Att vi är KRAV-märkta innebär också att vi inte har några fiskar med rött ljus enligt WWFs fiskguide. Så när du exempelvis äter skaldjursbuffé hos oss kan du vara säker på att det är burfångade och inte trålade kräftor som serveras.
Stora Brännbo har länge arbetat med miljöfrågor och var 1999 den nionde konferensanläggningen i norden som Svanenmärkte sin verksamhet. Sedan dess har det hänt mycket och miljöfrågorna står nu högre än någonsin på agendan i och med en egen hållbarhetsavdelning. KRAV-märkningen är ytterligare ett steg på vägen att tydligt visa för våra kunder och gäster att vi tar miljöfrågorna på allvar och gör vad vi kan för att hela tiden bli bättre.
KRAV-märkningen är ett led i att visa respekt för såväl våra gäster som vår omgivning!

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning gällande mat. Detta innebär matproduktion som är uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Läs gärna mer om KRAV här.